Puppy Journaal

Er zijn weer nieuwe puppyberichten!

31 maart 2023: tussen de buien door kunnen de pups buiten een frisse neus halen. Zodra ze moe worden gaan ze op een hoopje bij elkaar liggen, eerst de teefjes, en als laatste de blauwe reu.

30 maart 2023: de pups mogen voor het eerst naar buiten, een hele belevenis. We dragen de pups verdeeld over 2 wasmanden naar de tuin. De zon schijnt, het waait hard en het is een plek met nieuwe geurtjes. Er liggen hier een paar grote botten en nieuw speelgoed. Al snel zijn de pups de boel aan het verkennen.

De leukste foto’s van vandaag:

29 maart 2023: afgelopen nacht hebben we de warmtelamp uitgelaten. Daardoor is het nu donker in de kamer. We hebben ze de hele nacht niet gehoord. Vanmiddag hebben we de pups laten kennismaken met de stofzuigerstang, met de stofzuiger aan. Ze waren nieuwsgierig, beetje snuffelen aan het mondstuk, en helemaal niet onder de indruk.

Slapen doen ze nog steeds graag, dicht bij elkaar

28 maart 2023: vandaag ontvingen wij het Keurmerk Nederlandse Labrador Vereniging, in de kleur blauw voor de reutjes, roze voor de teefjes en een geel geplastificeerd exemplaar voor onze eigen administratie. Het keurmerk wordt uitgegeven voor nestjes die voldoen aan de basisregels van het Fokreglement van de NLV.

27 maart 2023: vandaag is de chipper op bezoek geweest. De pups zijn gechipt en er is met een wattenstaafje wangslijm afgenomen voor het vaststellen van de afstamming. Het was spannend voor de pups. Als de chipper klaar is willen ze allemaal niet eten. Ze gaan een beetje ontdaan bij elkaar in een hoekje liggen. Gelukkig willen ze wel bij moeder aLaska drinken.

Nu hebben de pups hun definitieve stamboomnaam.

  • reutje rood: Melsplace Redwood
  • reutje blauw: Melsplace Willow
  • reutje groen: Melsplace Maple
  • gele reutje: Melsplace Cornel
  • teefje rood: Melsplace Hazel
  • teefje blauw: Melsplace Rose
  • teefje groen: Melsplace Lily
  • teefje grijs: Melsplace Daisy

26 maart 2023: mooi nieuws van vaderhond Avir, hij heeft gisteren de 6e plaats behaald in de startersklasse bij een OWT in Zeeland, en vandaag werd hij in Wierden 3e op een workingtest in de B1, georganiseerd door de LKN. Prachtig resultaat!

26 maart 2023: na het voeden zien we steeds één of twee pups naar aLaska’s kop schuifelen, om haar neus of oren te likken, of om in haar lippen te bijten

26 maart 2023: in de nacht zijn de pups actief geweest. In de ochtend zien we overal hoopjes liggen. Na het eten liggen ze weer lekker te slapen, het rode reutje vlak naast de waterbak.

25 maart 2023: de pups krijgen bezoek van de eerste kijkers. Het is heel fijn dat de mensen zich hebben ingelezen in het ras, weten wat opvoeden betekent en dat zij al vrij hebben gepland om de pup de eerste weken op te vangen. Leuke en lekkere cadeautjes voor de pups, hoefjes om op te kauwen en een eendje…

24 maart 2023: de pups krijgen meer ruimte en speelgoed dat rammelt en rinkelt.

22 maart 2023: vandaag zijn de pups precies 4 weken oud. Ze hebben volgens het schema van de dierenarts hun 2e wormkuur gehad. Een paar mooie portretten van de gele reu en het blauwe teefje

Ze spelen steeds vaker met elkaar, een kort filmpje:

21 maart 2023: alle pups plassen en poepen nu op de kranten! In de werpkist liggen nog moltons en luiers waar ze heerlijk op kunnen slapen.

20 maart 2023: het voeren van de pups blijft een knoeiboel

19 maart 2023: allemaal tegelijk drinken, het past precies!

19 maart 2023: de pups krijgen meer ruimte. We maken naast de werpkist een uitloop. In dit deel leggen we de kranten die we al maanden verzamelen. De pups worden door de het gekraak en geknisper van de kranten geactiveerd om een plasje of hoopje te doen. En ze leren snel! We zien al een paar pups die speciaal hier naartoe lopen, een plas doen, en weer terug lopen maar de werpkist.

18 maart 2023: we krijgen bezoek van de kinderen en kleinkinderen. Het lijkt misschien streng, maar ze mogen de pups niet aaien. Op deze jonge leeftijd zijn puppies erg kwetsbaar. Om die reden hebben we de eerste paar weken nooit bezoek, ook niet van familie. De kleinkinderen komen over een paar weken weer kijken, en dan kunnen ze – als het mooi weer is – met de pups buiten spelen.

17 maart 2023: het voeren van de pups is een heel gebeuren, ze eten op hun gemakt, met kleine likjes, totdat het schaaltje leeg is. De meeste pups blijven op vier pootjes staan, alleen de groene reu gaat languit op zijn buikje liggen met zijn pootjes gespreid. Het groene teefje stopt halverwege met eten omdat ze nodig een hoopje moet doen 🙂

16 maart 2023: vandaag zijn de pups precies 3 weken oud. Ze krijgen al tandjes. Ze kunnen ook al hun oor krabben met een achterpoot! En ze hebben ontdekt dat de broertjes en zusjes ook leuk zijn om mee te spelen.

Juneau heeft zich steeds netjes op afstand gehouden, maar vandaag kon ze zich niet bedwingen. Toen we de werpkist schoonmaakten, en de pups in twee wasmanden waren geparkeerd, dook ze voorzichtig met haar neus in de mand met de teefjes. en toen gebeurde dit:

15 maart 2023: we voeren nu twee keer per dag een papje gemaakt van brokjes, zo wennen de pups aan vaster voer. Ze vinden het allemaal lekker. Het is wel een knoeiboel….

14 maart 2023: de pups hebben vandaag hun eerste vleeshapje gekregen, het ging schoon op!

13 maart 2023: gisteravond werden we verrast door 3 pups die bedeesd door de kamer wandelden. Het rode teefje voorop, gevolgd door de gele reu en de groene reu. We hebben een extra plankje in de opening gezet.

Vandaag hebben we de nageltjes geknipt, zo is het trappelen van de pups minder pijnlijk voor aLaska.

12 maart 2023: wat doet ze toch in de tuin??

Graven is een natuurlijke behoefte van een moederhond met pups. Achterliggende gedachte is dat ze haar pups, in geval van nood, in dit hol kan onderbrengen.

11 maart 2023: na het voeden maken we de werpkist schoon, de pups gaan in de wasmand (dat past nog net,  bij elkaar wegen ze 7,5 kg) en aLaska gaat languit op de koele keukenvloer liggen.

10 maart 2023: aLaska voedt de pups elke 2 uur, en dat is steeds weer een mooi gezicht. Vandaag was de gele reu snel uitgedronken en lag heerlijk rustig tussen zijn moeder’s voorpoten.

9 maart 2023: de pups zijn een klein beetje van slag door het wormkuurtje. Ze hebben nu wel allemaal de oogjes open, prachtige zwarte kraaltjes.

8 maart 2023: de pups hebben hun eerste wormkuurtje gekregen. En dan zien we ineens dat het groene teefje de oogjes open heeft! En ook het grijze teefje en rode reutje.

Samen in een hoekje liggen

7 maart 2023: nog maar 12 dagen oud en ineens zijn ze allemaal aan de wandel

6 maart 2023: elke dag om 17:00 uur wegen we de pups. Dat doen we op een keukenweegschaaltje. Omdat ze nogal beweeglijk zijn, zetten we ze in een pannetje, met onze handen erboven (een deksel zouden we ook kunnen gebruiken om ze in de pan te houden, want ze zien toch nog niks). Als ze niet te veel wiebelen, dan kunnen we gemakkelijk het gewicht aflezen. Zoals we al verwachtten is de groene reu de eerste die over de 1000 gram zit.

Ook elke dag verschonen we de werpkist, en dan parkeren we de pups in de wasmand. Het past nog net!

5 maart 2023: enkele pups gebruiken al hun achterpootjes, de groene reu, de gele reu en het grijze teefje. Het zijn sterke pups, die ook flink groeien. Het groene reutje is al 980 gram!

In slaap gevallen na het voeden

4 maart 2023: er is een tweedeling in pups, de zwaarste reutjes (deze wegen allemaal tussen de 758 – 874 gram) en de lichtere groep (die wegen tussen 475 – 624 gram). En dan kan het zomaar gebeuren dat bij een voeding alleen de lichtere pups komen drinken.

3 maart 2023: dit gebeurt er als aLaska de werpkist instapt

veel gepiep en geduw maar er is genoeg voor iedereen, ook voor de laatkomers

2 maart 2023: met aLaska zijn we bij de dierenarts geweest, want ze was al een paar dagen misselijk. De dierenarts heeft haar helemaal nagekeken (echo van de buik en die was goed!). Ze heeft nu pilletjes tegen de misselijkheid. Het was wel even spannend, gelukkig is alles goed.

allemaal in de wasmand zodat we de werpkist gemakkelijk kunnen verschonen
het blauwe teefje, helemaal zen

Na het voeden kruipen ze allemaal over elkaar, de grootsten bovenop, een koddig filmpje:

1 maart 2023: na het verschonen van de werpkist ligt het weer lekker op een hoop

28 februari 2023: het slaapt, het piept, het drinkt en het wordt groot! De groene reu weegt al 700 gram, de gele reu 600 gram. De teefjes wegen rond de 400 gram. Bij het slapen maakt dit gewicht helemaal niet uit, de groten kruipen net zo gemakkelijk over iedereen heen en blijven bovenop liggen 🙂

27 februari 2023: vaak drinken de pups allemaal tegelijk, maar soms zien we alleen de reutjes terwijl de teefjes slapen, of alle teefjes drinken terwijl de reutjes met een volle buik in de hoek onder de lamp slapen.

Een bijzonder filmpje van het groene teefje die op haar rug aanligt met alle pootjes in de lucht.

26 februari 2023: de pups groeien hard, we zien er een paar al een beetje op de achterpootjes staan. De oortjes van de teefjes rood en blauw lijken op kleine dr. Spock oren, ze staan recht overeind.

Het blauwe reutje was niet zo oplettend vanmiddag. Terwijl iedereen lag te drinken lag hij de slapen onder de warmtelamp. Toen hij wakker werd en naar aLaska kroop waren de beste tepels al bezet. Hij kroop onder en over de hele rij broertjes en zusjes op zoek naar een plekje. Geen zorgen want hij weegt al over de 500 gram.

25 februari 2023: het is een zeer tevreden nestje, aLaska heeft volop melk, ze verzorgt de pups goed en na het voeden liggen ze lekker rustig bij elkaar. Van een paar pups vinden we de navelstreng.

Een kort filmpje

24 februari 2023: de pups zijn vandaag gestrikt en gewogen. Het groene reutje is het zwaarst met 540 gram.

23 februari 2023: na een onrustige nacht zijn vanmorgen tussen 5:55 uur en 8:40 negen pups geboren. Vier zwarte teefjes, drie zwarte reutjes en twee gele reutjes. Een vlotte bevalling, ondanks dat de 3e pup er een uur over deed om te komen, en de 7e reu in stuit lag. Een topprestatie voor aLaska!

10 februari 2023; Nog 2 weken voor de pups er zijn.

23 januari 2023; We laten een echo maken bij de dierenarts. We zijn blij te zien dat aLaska drachtig is van meerdere puppies. Nu nog maar klein, maar over 5 weken voldragen pups.

Op 26 december 2022 is aLaska gedekt door Avir. Twee prachtige zwarte labradors met stamboom, goede gezondheidsuitslagen en een fijn karakter. Uit deze combinatie verwachten wij zwarte en/of gele pups.

Kik hier om terug te keren naar de Homepagina.